Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 05/06/2016 

ΟΡΕΙΝΟ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΟΡΕΙΝΟΥ – ΑΦΕΝΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ – ΜΑΥΡΟΣ ΚΟΛΥΜΠΟΣ 


 Την Κυριακή 05/06/2016, θα γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, περπατώντας στην περιοχή του Ορεινού. Θα ακολουθήσουμε αρχικά τη διαδρομή Ορεινό - Φούρνου Ανεβόλεμα – Γούλα - Πρίνος και θα επιστρέψουμε στο χωριό για σύντομη στάση στην κεντρική πλατεία. Ακολούθως, θα κατευθυνθούμε στον περίφημο καταρράκτη της περιοχής και θα καταλήξουμε στον Αφέντη Χριστό (που δεσπόζει πάνω από το φαράγγι του Ορεινού) για ξεκούραση και κολατσιό. Από εκεί με τα αυτοκίνητά μας, θα πάμε στο Μαύρο Κόλυμπο, για μπάνιο και φαγητό (γι’αυτό όπως πάντα να κρατάτε τα απαραίτητα εφόδια και φυσικά το μαγιό σας). 

Ώρες Πορείας: 4 (Βαθμός Δυσκολίας 1)
Αρχηγός: Προεστάκη Δέσποινα και Γιώργος Ζυγάκης (Τηλ. 6971953481)
Αναχώρηση: 9:00 πμ (ακριβώς) από την Πλατεία Ελευθερίας (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)

Συμμετοχή παιδιών: ΝΑΙ 
Κόστος συμμετοχής για όσους δεν μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους: 5 € (τα παιδιά δεν πληρώνουν)

Απαραίτητος εξοπλισμός για την άνετη και ασφαλή πεζοπορία:
- Μποτάκια πεζοπορίας.
- Αντιανεμικό.
- Καπέλο (οπωσδήποτε) και αντηλιακό.
- Νερό.
- Μπαστούνι πεζοπορίας (προαιρετικά).
- Ατομικό φαρμακείο και σφυρίχτρα.
- Κατάλληλη τροφή (πχ ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, μπισκότα κλπ)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ:
- Οι συμμετέχοντες στις πορείες αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος που οφείλεται σε υπαιτιότητά τους.
- Ο αρχηγός της κάθε πορείας δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και να προσαρμόσει το πρόγραμμα ανάλογα με απρόβλεπτους παράγοντες (καιρικές συνθήκες, δυσκολία διαδρομής) και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.
- Οι ώρες πορείας είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, αφορούν το συνολικό χρόνο της πορείας και δεν περιλαμβάνουν τις απαραίτητες στάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου