Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/05/2015 

ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΥΚΩΝ 


 


Την Κυριακή 31/05/2015 θα πραγματοποιήσουμε εξόρμηση στο φαράγγι των Πεύκων. Θα ξεκινήσουμε από το το χωριό Πεύκοι, του δήμου Σητείας και ακολουθώντας εύκολο, πολύ καλά σημαδεμένο μονοπάτι και βατούς χωματόδρομους, θα καταλήξουμε στον Άσπρο Ποταμό και από εκεί στο Μακρύ Γυαλό (Ανάληψη). Η διαδρομή είναι πολύ εύκολη, σκιερή στο μεγαλύτερο μέρος της (μέσα στην κοίτη του φαραγγιού) και ενδείκνυται για αρχάριους.

Ώρες Πορείας: 3 (Βαθμός Δυσκολίας: 1)
Αρχηγοί: Προεστάκης Νίκος και το ΔΣ. 6972278787 (Θεοδωρίδης Δημήτρης), 6971953481 (Ζυγάκης Γιώργος ).
Αναχώρηση: 8:30 π.μ. (ακριβώς) από την Πλατεία Ελευθερίας (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)
Μετά το τέλος της πορείας, θα καταλήξουμε στην παραλία της Ανάληψης, για μπάνιο και φαγητό, γι'αυτό να κρατάτε τα απαραίτητα.
Συμμετοχή παιδιών: ΝΑΙ

Κόστος συμμετοχής για όσους δεν μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους: 5 €

Απαραίτητος εξοπλισμός για την ασφαλή πεζοπορία:
- Μποτάκια πεζοπορίας.
- Καπέλο και αντηλιακή κρέμα.
- Νερό.
- Ατομικό φαρμακείο και σφυρίχτρα.
- Κατάλληλη τροφή  (πχ φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, μπισκότα κλπ.).
- Μπαστούνι(α) Πεζοπορίας (Προαιρετικά).

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ:
Οι συμμετέχοντες στις πορείες αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος που οφείλεται σε υπαιτιότητά τους.
Ο αρχηγός της κάθε πορείας δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και να προσαρμόσει το πρόγραμμα ανάλογα με απρόβλεπτους παράγοντες (καιρικές συνθήκες, δυσκολία διαδρομής) και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.
Οι ώρες πορείας είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, αφορούν το συνολικό χρόνο της πορείας και δεν περιλαμβάνουν τις απαραίτητες στάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου