Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/05/2015

ΣΠΑΘΙ ΔΙΚΤΗΣ (2148 m) 

 


Την Κυριακή 24/05/2015 θα ανεβούμε στην ψηλότερη κορυφή της Δίκτης, το Σπαθί,  ακολουθώντας το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Μεγάλων Αποστάσεων Ε4 και παλιά μονοπάτια και περάσματα. Θα ξεκινήσουμε από το Σελάκανο, θα περάσουμε από τη μάντρα του Βαρσάμη και θα ανηφορήσουμε για την κορυφή από παλιό μονοπάτι. Θα επιστρέψουμε στο Σελάκανο από την ίδια διαδρομή ή από το Ε4.
Θα πραγματοποιηθεί και μια ευκολότερη πορεία περίπου 2 ωρών, στην ίδια διαδρομή.

Επειδή, η πορεία είναι μεγάλη σε διάρκεια και σε δυσκολότερο από τα συνηθισμένα πεδίο (πετρώδες έδαφος, μεγάλη κλίση και υψόμετρο, έλλειψη σκιάς), συνίσταται σε όσους συμμετέχουν να έχουν σχετική εμπειρία ορειβασίας και να έχουν μαζί τους: ορειβατικά άρβυλα (όχι αθλητικά παπούτσια), καπέλο, αντιηλιακή κρέμα, αντιανεμικό, ζεστά ρούχα και επαρκή ποσότητα νερού (2 λίτρα τουλάχιστον). Επίσης, ενδέχεται να συναντήσουμε χιόνι, οπότε είναι χρήσιμο να έχετε μαζί σας ορειβατικό μπαστούνι.

Ώρες Πορείας: 8 (Βαθμός Δυσκολίας: 3)

Αρχηγοί: Το ΔΣ. 6972278787 (Θεοδωρίδης Δημήτρης), 6971953481 (Ζυγάκης Γιώργος ).

Αναχώρηση: 8:00 π.μ. από την Πλατεία Ελευθερίας (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)
Μετά το τέλος της πορείας, θα επιστρέψουμε στο Σελάκανο για φαγητό και ξεκούραση.
Συμμετοχή παιδιών: ΝΑΙ (στην μικρή πορεία)
Κόστος συμμετοχής για όσους δεν μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους: 10 €
Επισημαίνουμε ότι το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί αναλόγως των συνθηκών που θα συναντήσουμε.
Απαραίτητος εξοπλισμός εκτός από τα προαναφερόμενα για την ασφαλή πεζοπορία:
-  Ατομικό φαρμακείο και σφυρίχτρα.
- Κατάλληλη τροφή (πχ ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, μπισκότα κλπ.)
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ:
-       Οι συμμετέχοντες στις πορείες αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος που οφείλεται σε υπαιτιότητά τους.
-       Ο αρχηγός της κάθε πορείας δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και να προσαρμόσει το πρόγραμμα ανάλογα με απρόβλεπτους παράγοντες (καιρικές συνθήκες, δυσκολία διαδρομής) και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.
-       Οι ώρες πορείας είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, αφορούν το συνολικό χρόνο της πορείας και δεν περιλαμβάνουν τις απαραίτητες στάσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου